Forumul Economic European
Iaşi, 12 martie 2010

Intitulat Forumul Economic European (FEE), evenimentul este rezultatul unui parteneriat de cooperare public-privat la nivelul Municipiului Iaşi, realizat între Asociaţia Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi.

Organizarea FEE este realizată într-un parteneriat direct cu Centrul Europe Direct Iaşi, Centrul Comisiei Europene la Iaşi.

Conexiunea cu mediul de afaceri local este realizată prin intermediul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, instituţie care, de asemenea, sprijină realizarea acestei iniţiative.

Campania media de promovare a evenimentului este realizată şi coordonată de către unul dintre partenerii Asociaţiei Regionale a Întreprinzătorilor Nord-Est România, respectiv Revista Glare, prima publicaţie de business şi lifestyle din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Organizat în premieră, Forumul Economic European Iaşi urmăreşte facilitarea unui dialog între autorităţile reprezentative implicate în promovarea şi gestionarea fondurilor structurale şi potenţialii beneficiari atât din sectorul public, cât şi din cel privat. Considerăm că pentru a putea atinge o dezvoltare durabilă pe termen mediu şi lung este necesară atât dezvoltarea mediului de afaceri, cât şi consolidarea structurilor administraţiei publice şi a celor neguvernamentale.

Acţiunea este planificată pentru data de 12 martie 2010. Durata este de o zi, întrucât considerăm că în perioada economică pe care o traversăm nu ne putem permite să răpim mai mult timp nici unei categorii implicate în realizarea forumului.

Forumul se va închide cu o seară de gală care va include momente de muzică (chitară clasică, cafe-concert) şi dans (dans de societate şi dans irlandez) oferite de profesioniţi ai acordurilor şi ai mişcării.

Sub aspectul responsabilităţii sociale, Asociaţia Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România sprijină efectiv două structuri tip ONG - Asociaţia "Copilul Meu - Inima Mea" şi Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România.

Sub aspectul responsabilităţii sociale dedicate sprijinirii tinerelor valori, Asociaţia Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România sprijină Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi.

Participarea la FEE este gratuită pentru grupul ţintă invitat, respectiv agenţii economici, administraţia publică sau sectorul ONG. Nu considerăm firesc ca reprezentanţii structurilor de la care dorim să se atingă dezvoltarea durabilă şi care au de investit în acest domeniu să suporte şi un cost, indiferent de valoare, pentru aflarea de informaţii. Toate costurile de organizare ale Forumului Economic European sunt acoperite de către iniţiatorii acţiunii.

La FEE beneficiază de participarea unei delegaţii Republica Moldova, condusă de oficialii Consiliului Raional Ungheni, un partener tradiţional. Împreună am organizat, pe16 şi 17 octombrie 2009, la Ungheni, Forumul Regional de Investiţii - "Oportunităţi Investiţionale: încurajare şi promovare", alături de The BlackSea Trust for Regional Cooperation şi Camera de Comerţ şi Industrie Ungheni.


Dr. Ec. Avocat Mihai SUSANU
Preşedinte
Asociaţia Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România