BUSINESS BORDER OPPORTUNITIES 2010

1 st INTERNATIONAL ECONOMIC CONGRESS

ROMANIA – REPUBLIC OF MOLDOVA – UKRAINE

17 - 18 noiembrie 2010

 Emil PopaCand s-a organizat forumul, am fost invitat sa spun cateva cuvinte despre dezvoltare eonomica.  As vrea sa rezum  in cateva propozitii ce inseamna dezvoltarea economica in special pentru Romania. In primul rand,  vreau sa sun ca potentialul de resurse pe care noi ca romanii   l-am mostenit este foarte mare. Suntem una din tarile Europei care din acest punct de vedere nu avem de ce ne plange. Problema este, cum facem ca acesta bogatie sa o valorificam in avantajul cetatenilor Romaniei. Pentru a reusi aceast deziderat trebuie sa intelegem un principiu de baza al dezvoltarii :

Cine produce bunuri vandabile, si stie cum se le vanda, este bogat, cine nu, NU. De aceea trebuie sa incercam prin tot ceea ce facem sa incurajam productia de bunuri materiale si serviciile, care le fac pe acestea vandabile in exterior, daca vom reusi acest lucru vom fi bogati si vom putea sa finantam la nivelul cerintelor mondiale si serviciile de sanatate, de invatamant , vom avea un stat puternic si o armata competitiva… si vom fi respectati de toti.

Eu cred ca avem resurse umane si vointa sa o facem . Si daca si voi, cei  ce cititi acest mesaj,  sunteti de acord :  Hai, impreuna,  sa o facem, sta in puterea noastra!